Koulutus ja sparraus

Tee itse ja säästä (mutta opettele ensin)!

Osaamisemme salaisuus? Ei se ole mikään salaisuus. Kerromme mielellämme sinullekin, kuinka voit olla näkyvämpi ja kuuluvampi.

Haluatko kehittää taitojasi mediaviestinnässä? Kelpaisiko kokenut kouluttaja, joka on luennoinut siitä esimerkiksi Eduhousen, Journalistiliiton, Hallintoakatemian, Maanmittauslaitoksen, Profession, STT Viestintäpalveluiden, vihreiden, Tampereen seurakuntayhtymän ja Meltwaterin koulutus- ja sparraustilaisuuksissa?

Kiinnostaisiko viestintävalmentaja, joka on ollut myös vierailevana luennoitsijana Jyväskylän yliopiston yhteisöviestinnän opiskelijoiden mediasuhdekurssilla ja auttanut kurssin tehtävien ideoimisessa?

Nappaisiko näkökulmien pallottelutuokio jonkun kanssa, joka on sparrannut yrityksiä, poliitikkoja sekä järjestömaailman väkeä kohtaamaan median ja hankkimaan asialleen julkisuutta?

Näkyyn ja Kuuluun perustajalta Jaakolta saat vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin – ellet saakaan, saat rahasi takaisin!

 • Miten kirjoitan kiinnostavasti, ymmärrettävästi ja vakuuttavasti – kohderyhmäni huomioiden?
 • Miten saan median ja suuren yleisön kiinnostumaan tekemisistäni?
 • Mistä asioista medialle kannattaa tiedottaa? Miten ei?
 • Miten kirjoitan hyvän mediatiedotteen?
 • Miten tiedote kannattaa kohdentaa, ajoittaa ja jakaa?
 • Miten muuten voisin saada medianäkyvyyttä kuin rustaamalla tiedotteita?
 • Haastattelu jännittää – miten selviän ehjänä kriittisen toimittajan kynsistä?
 • Miten näkyvyyttä kannattaa mitata? Mitä mittauksen tulokset kertovat ja miten voimme hyödyntää niitä?

Lue lisää Jaakon mediaviestintäosaamisesta.

Koulutus tai sparraus järjestyy livenä, webinaarina, videotallenteena tai vaikkapa podcast-tyyppisessä audioformaatissa.

Sparraamalla tehoa viestintään

Perinteisten koulutusten vaihtoehtona tarjoan sparrausta. Se on koulutusta yksilöllisempi, tunnista useisiin päiviin kestävä kokonaisuus.

Sparraus alkaa tavallisesti siten, että käymme asiakkaani kanssa läpi tämän näkyvyyteen liittyviä tavoitteita, tarpeita ja ongelmia.

Sitten pohdimme yhdessä ratkaisuita: mitä kaikkea asiakkaani voikaan tehdä saadakseen viestilleen enemmän näkyvyyttä, kiinnostavuutta, ymmärrettävyyttä ja vaikuttavuutta.

Sparrauksen jälkeen asiakkaallani on aiempaa parempi kyky tunnistaa kiinnostavat sekä yleisesti merkittävät seikat organisaation toiminnassa. Myös viestinnässä tehdyt virheet tai tuloksettomat toiminnot on tiedostettu, ja ne voidaan korvata toimivammilla ratkaisuilla.

Kerro minulle toiveistasi ja esteistä niiden tiellä. Tämä tarvekartoitus voidaan hoitaa esimerkiksi sähköpostitse tai noin vartin mittaisena, maksuttomana etäpalaverina. Sitten saat arvion siitä, miten voin parhaiten auttaa ja mitä se maksaa. Yhteystiedot löytyvät täältä.

Sinun ehdoillasi

Voimme halutessasi myös räätälöidä sinulle kirjallisen, juuri sinun tarpeisiisi sopivan opaskirjan. Sellaisen olemme laatineet muun muassa Suomen Musiikkiteatterille, jonka tulos muuten lähti huimahkoon nousuun yhteistyömme jälkeen.

Voit myös ehdottaa toteutustapaa, jollaista emme tulleet ajatelleeksikaan. Luotamme asiakkaan arviointikykyyn ja olemme valmiit jakamaan osaamistani joustavasti, asiakkaan valitsemalla tavalla.

Mitä sinä haluat oppia viestinnästä ja miten? Otathan yhteyttä, niin toteutetaan toiveesi!

Näkyyn ja Kuuluun viestintäekspertti Jaakko piti syyskuussa 2020 Meltwaterille webinaarin, jolla oli noin 600 katsojaa. Heistä 89 prosenttia piti Jaakon esitystä hyvänä tai erittäin hyvänä.

Palautteita Journalistiliiton mediaviestintäwebinaarista (2020)

 • ”ammattimaisesti toteutettu lähetys, kiitokset siitä!”
 • ”Hyvin järjestetty webinaarimuodossa lyhyellä varoitusajalla.” *
 • ”Tosielämän esimerkit Jaakon uralta olivat parhaita. Niitä olisi ollut kiva nähdä lisääkin.”
 • ”Hyvä paketti – jos olisin nähnyt tämän kolme vuotta sitten, ennen kuin aloitin kylmiltään tiedottajana (organisaatiossa, jonka nimi poistettu), olisin säästynyt aika monelta oppireissulta =)”
 • ”Paketti oli kattava ja hyvin suunniteltu. Materiaali tuki puhetta hyvin. Ajankäyttö kouluttajalla hienosti hallussa.”

Palautteita Eduhouse Oy:n pressitiedotekoulutuksesta (2023)

 • Kouluttaja oli erittäin selkeäsanainen. Aidot työelämäesimerkit auttoivat ymmärtämään asian. Kouluttaja vastasi kysymyksiin hyvin ja antoi myös kirjavinkkejä joiden avulla itsenäinen oppiminen ja aiheeseen syventyminen mahdollistuu koulutuksen jälkeen. Koulutus oli ehdottomasti kevään paras.
 • Todella hyvä, hyödyllinen ja monipuolinen koulutus. Asiantunteva ja selkeä kouluttaja.
 • Hyvä ja selkeä kouluttaja, huomasi että tuntee aiheen hyvin ja osasi opettaa tietonsa eteenpäin
 • Loistava kouluttaja! Tälläisia asiantuntevia koulutuksia lisää.

Palautetta Maanmittauslaitoksen viestintäsparrauksesta (2022)

 • Hyödyllistä oli käydä tuttuja juttuja – kielestä, rakenteesta, muodosta – läpi, kun niitä vaan unohtelee. Hyödyllistä oli kuulla toimitusten käytännöistä, nähdä esimerkkejä, ihan kaikki oikeestaan kyllä oli hyödyllistä. Lisäksi pidin Jaakon neutraalista ja asiallisesta mutta napakasta tyylistä kouluttaa. Koulutuksessa ei revitelty negatiivisilla tai korjausta vaativilla asioilla. Oli jotenkin turvallisen oloista.

Palautetta it-firma Talentedin viestintäsparrauksesta (2021)

 • Ehdottomasti oli hyötyä. Eritoten siitä, että tuli törmättyä moneen asiaan, jossa olisi pitänyt toimia toisin – ja seuraavan tilaisuuden tullen huomaakin, miten olisi pitänyt.”

Ota yhteyttä, niin katsotaan, miten voisimme lisätä sinun tai kohderyhmäsi tietotaitoa.