Koulutus ja sparraus

Tee itse ja säästä (mutta opettele ensin)!

Osaamisemme salaisuus? Ei se ole mikään salaisuus. Kerromme mielellämme sinullekin, kuinka voit olla näkyvämpi ja kuuluvampi.

”Tee asiakkaalle mainos, niin hän elää sillä kuukauden. Opeta hänet kalastelemaan näkyvyyttä, niin hän elää sillä loppuelämänsä.”

Uudehko sananlasku

Haluatko kehittää taitojasi mediaviestinnässä? Kelpaisiko kokenut kouluttaja, joka on luennoinut siitä esimerkiksi Journalistiliiton, Hallintoakatemian, STT Viestintäpalveluiden, vihreiden, Tampereen seurakuntayhtymän ja Meltwaterin koulutustilaisuuksissa?

Kiinnostaisiko viestintävalmentaja, joka on ollut myös vierailevana luennoitsijana Jyväskylän yliopiston yhteisöviestinnän opiskelijoiden mediasuhdekurssilla ja auttanut kurssin tehtävien ideoimisessa?

Nappaisiko näkökulmien pallottelutuokio jonkun kanssa, joka on sparrannut yrityksiä, poliitikkoja sekä järjestömaailman väkeä kohtaamaan median ja hankkimaan asialleen julkisuutta?

Näkyyn ja Kuuluun perustajalta Jaakolta saat vastauksia muun muassa seuraaviin kysymyksiin – ellet saakaan, saat rahasi takaisin!

 • Miten kirjoitan kiinnostavasti, ymmärrettävästi ja vakuuttavasti – kohderyhmäni huomioiden?
 • Miten saan median ja suuren yleisön kiinnostumaan tekemisistäni?
 • Mistä asioista medialle kannattaa tiedottaa? Miten ei?
 • Miten kirjoitan hyvän mediatiedotteen?
 • Miten tiedote kannattaa kohdentaa, ajoittaa ja jakaa?
 • Miten muuten voisin saada medianäkyvyyttä kuin rustaamalla tiedotteita?
 • Haastattelu jännittää – miten selviän ehjänä kriittisen toimittajan kynsistä?
 • Miten näkyvyyttä kannattaa mitata? Mitä mittauksen tulokset kertovat ja miten voimme hyödyntää niitä?

Lue lisää Jaakon mediaviestintäosaamisesta.

Hitot koronasta ja aikatauluongelmista – koulutus tai sparraus järjestyy myös webinaarina, videotallenteena tai vaikkapa podcast-tyyppisessä audioformaatissa.

Sparraamalla tehoa viestintään

Perinteisten koulutusten vaihtoehtona tarjoan sparrausta. Se on 1–2 tuntia kestävä, esimerkiksi Zoomissa tai Teamsissa järjestettävä keskustelutuokio. Sellainen sessio alkaa tavallisesti sillä, että käymme asiakkaani kanssa läpi tämän näkyvyyteen liittyviä tavoitteita, tarpeita ja ongelmia.

Sitten pohdimme yhdessä ratkaisuita: mitä kaikkea asiakkaani voikaan tehdä saadakseen viestilleen enemmän näkyvyyttä, kiinnostavuutta, ymmärrettävyyttä ja vaikuttavuutta.

Tavoitteena on, että sparrauksen jälkeen asiakkaallani on aiempaa parempi kyky tunnistaa kiinnostavat sekä yleisesti merkittävät seikat organisaation toiminnassa. Myös viestinnässä tehdyt virheet tai tuloksettomat toiminnot on tiedostettu, ja ne voidaan korvata toimivammilla ratkaisuilla.

Kerro minulle toiveistasi ja esteistä niiden tiellä. Tämä tarvekartoitus voidaan hoitaa esimerkiksi sähköpostitse tai noin vartin mittaisena, maksuttomana etäpalaverina. Sitten saat arvion siitä, miten voin parhaiten auttaa. Yhteystiedot löytyvät täältä.

Sinun ehdoillasi

Voimme halutessasi myös räätälöidä sinulle kirjallisen, juuri sinun tarpeisiisi sopivan opaskirjan. Sellaisen olemme laatineet muun muassa Suomen Musiikkiteatterille, jonka tulos muuten lähti huimahkoon nousuun yhteistyömme jälkeen.

Voit myös ehdottaa toteutustapaa, jollaista emme tulleet ajatelleeksikaan. Luotamme asiakkaan arviointikykyyn ja olemme valmiit jakamaan osaamistani joustavasti, asiakkaan valitsemalla tavalla.

Mitä sinä haluat oppia viestinnästä ja miten? Otathan yhteyttä, niin toteutetaan toiveesi!

Näkyyn ja Kuuluun viestintäekspertti Jaakko piti syyskuussa 2020 Meltwaterille webinaarin, jolla oli noin 600 katsojaa. Heistä 89 prosenttia piti Jaakon esitystä hyvänä tai erittäin hyvänä.

Katsojapalautetta Helsingin seudun Journalistien (HSJ) mediaviestintäkoulutuksesta:

 • ”ammattimaisesti toteutettu lähetys, kiitokset siitä!”
 • ”Kattava, tarpeellista asiaa.”
 • ”Hyvin järjestetty webinaarimuodossa lyhyellä varoitusajalla.” *
 • ”Webinaarikoulutus oli iloinen yllätys. Ensinnäkin verkkoon siirtyminen* mahdollisti osallistumiseni ja toisekseen koulutus toimi hyvin näinkin.”
 • ”Kouluttaja oli tilanteen tasalla, chatti vilkasta ja tekniikka toimi. Vain sosiaaliset kohtaamiset jäivät puuttumaan*.”
 • ”Tosielämän esimerkit Jaakon uralta olivat parhaita. Niitä olisi ollut kiva nähdä lisääkin.”
 • ”Hyvä paketti – jos olisin nähnyt tämän kolme vuotta sitten, ennen kuin aloitin kylmiltään tiedottajana (organisaatiossa, jonka nimi poistettu), olisin säästynyt aika monelta oppireissulta =)”
 • ”webinaari toimi hyvin. ei kannata perua koulutuksia, jos ne onnistuvat näinkin.”*
 • ”Asiantunteva, käytännön kokemusta. Aika riitti.”
 • ”Paketti oli kattava ja hyvin suunniteltu. Materiaali tuki puhetta hyvin. Ajankäyttö kouluttajalla hienosti hallussa.”

Journalistiliiton jäsenyhdistyksen HSJ:n 25.11.2020 järjestämään, yllä arvioituun koulutukseen osallistui noin 40 HSJ:n jäsentä. He kaikki antoivat Jaakon esitykselle arvosanaksi joko 4 tai 5 (maksimipistemäärä oli 5).
*Esitys oli tarkoitus järjestää livenä, mutta koronatilanteen pahenemisen vuoksi tilaisuus siirrettiin viime hetkellä verkkoon.

Ota yhteyttä, niin katsotaan, miten voisimme lisätä sinun tai kohderyhmäsi tietotaitoa.