Maanmittauslaitos

Mediaviestinnän sparrausta

Maanmittauslaitos (MLL) halusi kehittää mediaviestintäänsä ja parantaa medianäkyvyyttään. Siksi MML tilasi meiltä viestintätiimilleen kahden aamupäivän mittaisen sparrauskokonaisuuden. Asiantuntijamme Jaakko kävi tätä varten läpi Maanmittauslaitoksen tiedotteita ja kartoitti muita viestintätoimia sekä niillä saatua (tai saamatta jäänyttä) näkyvyyttä.

Sparraussessioissa pohdittiin eri näkökulmista, kuinka MLL voi jatkossa tehdä viestintäänsä entistä tuloksellisemmin. Ryhmätehtävien avulla opeteltiin soveltamaan kurssilla opittuja asioita käytäntöön ja aktivoitiin osallistujia pohtimaan itse työnsä kehittämistä.

Kaikki palautelomakkeen täyttäneet osallistujat antoivat sparrauskokonaisuudelle arvosanaksi täydet viisi pistettä. Näin eräs MLL:n viestijä arvioi sparrausta sanallisesti:

Hyödyllistä oli käydä tuttuja juttuja – kielestä, rakenteesta, muodosta – läpi, kun niitä vaan unohtelee. Hyödyllistä oli kuulla toimitusten käytännöistä, nähdä esimerkkejä, ihan kaikki oikeestaan kyllä oli hyödyllistä. Lisäksi pidin Jaakon neutraalista ja asiallisesta mutta napakasta tyylistä kouluttaa. Koulutuksessa ei revitelty negatiivisilla tai korjausta vaativilla asioilla. Oli jotenkin turvallisen oloista.