Tämä pelko vaikeuttaa haastatteluun valmistautumista ihan turhaan

Jaakko Kilpeläinen
Kirjoittaja
Jaakko Kilpeläinen
Julkaistu
17.11.2021

Aika usein organisaation tiedottaja tai mediavalmennusta asiakkaalleen antava konsultti törmää näkymättömään esteeseen, joka vaikeuttaa haastatteluun valmistautumista.

Haastattelu pelottaa, ja pelko on usein perusteeton. Haastateltavaa pelottaa, sillä hän olettaa, että toimittajalla on jokin agenda haastateltavaa vastaan. Tai että toimittajalla on haastateltavastaan läjäpäin kiusallista tietoa, jonka hän aikoo paljastaa vasta haastattelutilanteessa. Tai että toimittaja on muuten vain ilkeä.

Nämä pelot ovat turhia, sillä useimmat toimittajat ovat ihan mukavia ja reiluja. Useimmiten heillä ei ole mitään kätkettyä agendaa. Useimmiten heidän ainoa agendansa on tehdä haastateltavastaan mahdollisimman hyvä juttu.

Jos olet tehnyt hyviä asioita oikein riskeeraamatta yrityksesi mainetta jollain rikollisella tai moraalisesti arveluttavana pidettävällä toiminnalla, toimittajalla olisi aika vähän keinojakaan satuttaa sinua haastattelullaan.


Lisää asiaa haastatteluun valmistautumista löydät sivukaupalla kirjastani Ansaittu julkisuus – kaikki olennainen mediaviestinnästä. Mielelläni annan myös mediavalmennusta, jolla parannat mahdollisuuttasi onnistua yhteistyössä toimittajan kanssa. Ota yhteyttä, niin katsotaan, miten voin auttaa.

Blogin pääsivulle