Tee postituslistoilta poistuminen helpoksi

Jaakko Kilpeläinen
Kirjoittaja
Jaakko Kilpeläinen
Julkaistu
29.4.2021

Jos suoramarkkinoit palveluitasi uutiskirjeellä, tee postituslistoilta poistuminen mahdollisimman helpoksi. Älä toimi niin kuin seuraavassa tapauskertomuksessa esiintyvä yritys.

Poistin hiljattain erään kännykkäsovelluksen, minkä jälkeen sain sovellusta tuottavalta yritykseltä markkinointiviestejä, joissa yritys ruinasi minua takaisin palvelun käyttäjäksi.

Viesteistä puuttui perinteinen ”poistu postituslistalta” -linkki. Viestien lopussa kehotettiin, että jos haluaa pois listoilta, pitäisi kirjautua palvelun nettisivuille ja hoitaa homma jostain ”omien yhteystietojen” alta.

Ongelma oli, etten löytänyt näiltä sivuilta mitään omia yhteystietojani, joiden alta olisin voinut hoitaa spämmilistoilta poistumisen. Jouduin hoitamaan homman tarpeettoman vaikeasti ottamalla erikseen yhteyttä palvelun ylläpitoon ja pyytämällä, että poistaisivat yhteystietoni rekistereistään.

Tämä ei pilannut päivääni, mutta sen verran tässä nykypäivän roskapostitulvassa tämmöinen ärsyttää, että en ehkä enää ota kyseistä palvelua uudelleen käyttööni. Onhan markkinoilla sentään vastaavia, kilpailevia palveluita, joiden suoramarkkinointi vaikuttaa asiakasystävällisemmältä.

Blogin pääsivulle