Onko viesti julkaistava kukonlaulun aikaan, vaikka kuinka nukuttaisi? Tässä ratkaisu!

Jaakko Kilpeläinen
Kirjoittaja
Jaakko Kilpeläinen
Julkaistu
12.2.2021

Monesti paras aika somepostaukselle tai pressitiedotteelle on varhain aamulla, ennen kun työpäivä on kenelläkään vielä kunnolla alkanut.

Sellainen voisi olla raskasta tällaiselle aamu-uniselle sarjatorkuttajalle kuin allekirjoittanut. Mutta ei se niin raskasta ole, kiitos nykyteknologian.

Jos minun on vain julkaistava tai lähetettävä jotakin kello 7.30 mutta ei oltava tavoitettavissa, niin aika monessa kanavassa pystyn nykyään ajastamaan viestin etukäteen niin, että se lähtee minne ikinä lähteekään tasan haluamallani varhaisaamun minuutilla.

Viestintävinkit ajastettu jopa kuukautta etukäteen

Esimerkiksi nämä #365vinkkiä -bloggaukset ja somepostaukset ilmestyvät useimmiten aamuisin vain siksi, että olen ajastanut ne ilmestymään aamuisin. Olen saattanut tehdä ajastuksen vaikkapa kuukautta ennen ilmestymispäivää.

Ajastustoiminto on tarpeellinen tällaisessa projektissa siksikin, että ilman sitä käteni olisivat siihen sidotut joka ikinen päivä. Ihan niin säännölliseen, läpi vuoden jatkuvaan päivitysrumbaan en olisi ryhtynyt.

Onneksi Facebook ja WordPress ovat tehneet ajastaminen varsin helpoksi.

Eläköön Gmailin selainversio!

Sen jälkeen, kun löysin Gmailistani ajastustoiminnon, olen käyttänyt sitä PALJON. Työskentelen nimittäin usein aika epäilyttäviin aikoihin, myöhään illalla ja pikkutunneilla.

Saatan pelätä, että annan asiakkaalleni itsestäni turhan epäsäntillisen (eli liian todenmukaisen) kuvan, jos viesti on ilmestynyt hänen sähköpostiinsa kello 2.33, jolloin olen sen oikeasti kirjoittanut.

Siksi tämmöisessä tilanteessa usein ajastan Gmail-viestini lähtemään seuraavana aamuna esim. klo 8.49. Siinä on sekin etu, että vastaanottaja saa viestin ehkä juuri töitä aloitellessaan. Edellisyönä matkaan lähtevä viestini voisi hukkua öisten, ulkomailta tulevien roskapostien joukkoon, jos asiakkaani sellaista paljon saa.

Aamulla aukeavan toimituksen uutisvirtaan öinen tiedote voisi hukkua, jos toimituksen sähköpostiin sattuu tulvimaan uutisia ja tiedotteita muilta aikavyöhykkeiltä.

Harmi, että ajastus on mahdollista ainoastaan Gmailin selainversiossa. Työsähköpostiini en ole onnistunut sellaista mahdollisuutta löytämään. Suosituksesi hyvästä, ajastimella varustetusta meiliohjelmasta kiinnostavat?

Ulkoiset palvelut paikkaavat somepalveluiden puutteita

Harmi on myös, että LinkedInissä ei pysty ajastamaan postauksiaan. Vai pystyykö – sopii kertoa, että kuinka? Olen kyllä kuullut Buffer-nimisestä sovelluksesta, jonka avulla ajastaminen onnistuu jopa LinkedIniin.

Buffer on harmi vain maksullinen palvelu, jonka ominaisuudet eivät toistaiseksi vielä NIIN paljon houkuta. To do -listallani on kyllä Bufferin maksuttoman kokeilujakson (2 tai 4 viikkoa?) hyödyntäminen.

Myöskään Twitteristä itsestään ei ajastustoimintoa löydy, mutta onneksi hiljattain ylistämäni Tweetdeck mahdollistaa senkin.

Blogin pääsivulle