Tästä on kyse 365 vinkkiä -projektissa

Jaakko Kilpeläinen
Kirjoittaja
Jaakko Kilpeläinen
Julkaistu
8.12.2020

Hei yrittäjä, yhdistysaktiivi, taiteilija, viihdyttäjä, kuntavaaliehdokas, viestinnän ammattilainen tai kuka oletkin! Saisiko olla 365 ilmaista vinkkiä, joiden avulla tavoitat kohderyhmäsi entistä tehokkaammin – joko ilmaiseksi tai kengännauhabudjetilla?

Kyllä, 365 ilmaista vinkkiä kustannustehokkaaseen markkinointiin ja viestintään – vinkki päivässä koko vuoden 2021 ajan.

Näkyy ja Kuuluu aikoo siis julkaista yhden markkinointi- tai viestintäaiheisen idean tai soveltamiskelpoisen tiedonjyväsen joka päivä aikavälillä 1.1.–31.12.2021.

Luvassa on käytännöllistä tietoa etenkin mediaviestinnästä, sisältömarkkinoinnista ja kirjoittamisesta. Eli niistä joukkoviestinnän muodoista ja keinoista, joihin olen itse sattunut erikoistumaan.

Muita vinkkien käsittelemiä teemoja ovat muiden muassa kriisiviestintä, suoramarkkinointi, sosiaalinen media, hakukoneoptimointi eli SEO sekä muut aihepiirit, joista tiedän jotakin. Myyntiäkin saatetaan toisinaan sivuta.

Vinkkisarjassa on mitä luultavammin sinullekin uutta hyötyfaktaa, olit sitten ammattiviestijä tai ihan muun alan toimija, joka sivutoimisesti yrittää saattaa viestiään kohderyhmän tietoon.

Kätevin tapa saada nämä vinkit käyttöösi on käydä tykkäämässä Näkyyn ja Kuuluun Facebook-sivusta, jossa julkaisen uuden vinkin joka aamu. Suosittelen myös merkkaamaan kyseisen Facebook-sivun suosikiksesi.

Tämä pienentää vinkkien riskiä hukkua uutisvirrassasi kaiken muun informaation alle. Suosikkisivujen valinta tapahtuu näppärästi näillä Facebookin laatimilla ohjeilla tai Facebook-sivultamme löytyvästä Seuraamisen asetukset -valikosta.

Seuraamiesi sivujen postauksia voit halutessasi priorisoida Seuraamisen asetukset -valikosta.

Facebookissa kannattaa lisäksi tykätä näistä vinkeistä, kommentoida niitä ja jakaa niitä. Mitä enemmän reagoit julkaisemaamme sisältöön, sitä enemmän näet sitä uutisvirrassasi.

Vinkkejä julkaistaan päivittäin myös tässä blogissa, jossa julkaistua kirjoitusta parhaillaan luet. Henkilökohtaisella LinkedIn– ja Twitter-tililläni vinkkailen vähän satunnaisemmin, kiinnostavimpia ideoita esiin nostellen.

Lisäksi suunnitelmissani on vähän eri idealla toimitettava uutiskirje. Siitä lisää ehkä joskus ensi vuoden puolella.

Taustaa

Jaa mistäkö moinen idea ja miksi? No…

  • Koronavirus on kurittanut itse kunkin kukkaroa. Tämä näkyy organisaatioiden markkinointi- ja viestintäbudjeteissa. Oma kohderyhmä halutaan kyllä edelleen tavoittaa – viestinnän tarve on jopa kipeämpi kuin koskaan – mutta siitä ei välttämättä pystytä maksamaan juuri nyt. Minultakin on tänä vuonna kyselty, voisinko tuottaa markkinointimateriaalia tai kouluttaa jotakin porukkaa ihan pro bono – saisinhan siitä itsekin näkyvyyttä! Ymmärrän tilanteen asettamat rajoitukset, joten päätin vastata ilmaisen hyötysisällön kysyntään tällaisella tempauksella. Toivottavasti 365 vinkkiäni omalta osaltaan auttavat pandemian runnomia yhteisöitä pääsemään jaloilleen armon vuonna 2021.
  • Olen saanut työskennellä joukkoviestinnän (journalismi, markkinointi, viestintä) parissa lähes 20 vuotta ja oppia valtavasti kaikkea jännää. Halusin panna hyvän kiertämään.
  • Oman alani yritykset ovat viime vuosina julkaisseet tuhansia bloggauksia ja pdf-oppaita otsikolla 5 tai 10 vinkkiä tähän ja tuohon. En halunnut tehdä täsmälleen samaa vaan panna vähän paremmaksi, ainakin määrällisesti.
  • Ideani taustalla on tietysti myös itsekkäitä vaikuttimia. Tällaista vinkkilistaa kootessani opin itsekin paljon uutta ja tulen kerranneeksi vanhaa. Toki toivon projektini tuottavan minulle joskus myös rahaa jollain epäsuoralla tavalla.

Jos haluat nuo 365 käyttö- ja soveltamiskelpoista vinkkiä takataskuusi, toimi siis näin:

  • Seuraa Näkyytä ja Kuuluuta Facebookissa. Jos haluat, voit myös merkitä sen yhdeksi suosikkisivuistasi (ks. ohjeet edellä). Tämän lisäksi reagoi vinkkeihimme jotenkin, kun näet niitä uutisvirrassasi.
  • Seuraa minua myös LinkedInissä ja Twitterissä, joissa jaan satunnaisesti joitain mielestäni tärkeimpiä vinkkejä (+ paljon muuta sisältöä).
  • Käy välillä tässä blogissa, jos muistat. Blogini lienee kätevin tapa selata läpi kaikki tiettyyn päivään mennessä julkaistut vinkit.

Blogin pääsivulle